FOLLOWERS

Rabu, 18 Ogos 2010

Cross Stitch Ayat Kursi



Kalau anda tidak ada masa nak jahit cross stitch bergambar.Mari jahit cross stitch ayat Kursi mcm ni.Senang dan cepat siap sebab guna benang emas saja.Hiasilah dinding rumah kita dengan ayat-ayat Al Qur'an seperti ayat Kursi,Seribu Dinar dan banyak lagi.Sebut saja ayat Kursi,kita semua dah tahu memang banyak fadilatnya.

Terjemahan ayat Kursi.

Allah tidak ada yang benar disembah hanya Dia yang Hidup DAN Maha Kaya,tidak pernah ditimpa mengantuk dan tidak pernah tidur,bagiNYA sesuatu yang ada dilangit dan yang ada dibumi,tidak ada yang bisa memberi syafaat kecuali dengan izinNYA.Ia Maha Mengetahui apa yang terjadi dihadapan mereka dan dibelakang mereka.Tidaklah mereka meliputi ilmunya sedikit juga kecuali yang dikehendakiNYA.Lebih luas kursinya dari seluruh langit dan bumi.Tidaklah susah bagiNYA memelihara keduanya.Ia Maha Tinggi dan Maha Besar


FADILAT MEMBACA AYAT KURSI

Sabda Rasulullah:"Barang siapa membaca ayat kursi setiap selesai solat,maka tidak ada yang mencegahnya masuk syurga kecuali mati"

Hadis Abu Hurairah r.a:"jika engkau hendak tidur,bacalah ayat kursi.Engkau akan selalu mendapat perlindungan ALLAH dan tidak didekati syaitan sampai subuh".
Da Baca ? Sila Like N Komen Terima Kasih!!.

6 comments:

M. Afrazy S. Khaihana berkata...

Wah, Indah Sekali Kaligrafinya,...Boleh Pesan Ga.?

Apa Yang Panas berkata...

huhu terima tempahan tak?cantiklahh..terpegun tengok :)

qaqlong berkata...

salam kak. cantik la..cane nak buat ye..blh kongsi patennye...;-)

Asma Haha berkata...

kat mana beli template ayat2 quran ek?susah btl nak cari..huhu

MasitaMitro berkata...

Assalamualaikum,

Nak tanya sikit, boleh kongsi pattern dia?

Tanpa Nama berkata...

Slm sis..bole x klo share peten dia,mmg berminat nk buat..tq

 
This Blog is Protected. Copyright 2012 Norzie © Design By Cik Rose Cute